2019-11-03 15:32:35• hírek • Bajnai Botond

Átadták a R.A.R. új telephelyét

Vasárnap 13 órától adták át a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (R.A.R.) új, Károlyi úti telephelyét. Az eseményen jelen volt Alexandru Răzvan Cuc, menesztett PSD kormány szállításügyi minisztere is.

Az új telephely hétfőtől már üzemel, míg a Lucian Blaga sugárúti telepen megszűnik a munka.
 

Cristinel Darie, a R.A.R. szatmári kirendeltségének igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, a teljes felszereltség automatizált, ezzel kissé felgyorsulhat a gépkocsik átvizsgálása. Meglátása szerint mintegy 20%-kal gyorsabb lehet a munka.
 

A beruházás 13,4 millió lejből jött létre, mintegy 17 hónap leforgása alatt. A telephely egy 1 hektáron területre épült, az épület pedig 857 négyzetméteren fekszik. A munkacsarnok alapterülete 460 nm, míg az irodák 300 nm helyet foglalnak el. A járműveik után várakozók számára egy 53 nm-s területet biztosítanak. A telephely parkolójába 54 személygépkocsi és 6 teherautó fér el egy időben.



A munkafolyamat két párhuzamos vonalon fog zajlani, tehát egyszerre két gépjárművet fognak tudni vizsgálni az alkalmazottak.
 

Alexandru Răzvan Cuc szállításügyi miniszter az avatási ceremóniát követően méltatta a létesítmény gyors és hatékony megépítését, kiemelve a szociáldemokrata kormány és a miniszterek hozzájárulását a beruházás megvalósításához, külön említve önmaga és Gabriel Leș szenátor személyét.
 

Cuc erintőlegesen a szatmári kerülőút munkálatairól is szót ejtett: véleménye szerint nincs ok a panaszra, de állhatna jobban is a munka (jelenleg 35%-nál tart a beruházás). Ugyanakkor az észak-romániai autópálya (Pete-Sucsáva) megvalósításának lehetőségét is újra terítékre dobta: állítása szerint hétfőn megkezdődhet az autópálya megépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányának kivitelezését célzó projekt licitje is. Hozzátette bízik benne, hogy a megalakuló új kormány is támogatni fogja a beruházást.


 

A vasárnap átadásra került új R.A.R telephely tehát hétfőtől üzemel, időpontot egyeztetni ezután is az országos diszpécserszolgálat 0219672-es telefonszámán lehet majd.
 

A R.A.R. új telephelyét hétfőtől szerdáig reggel 8-tól, délután fél 5-ig, csütörtökönként este 8-ig, míg péntekenként reggel 8-tól délután 2-ig lehet látogatni.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: